Dane Techniczne:
Przenośny termometr elektroniczny
z wbudowaną sondą ostrzową.
Idealny do wgłębnego pomiaru ciał stałych
(pomiar temperatury np. ciasta w piekarni, owoców w przechowalni, potraw w
kuchni).
Sonda ostrzowa jest wykonana ze szlachetnej stali nierdzewnej.
Zastosowanie w systemie HACCP do monitorowania temperatury tzw. punktach
krytycznych.
Dla zastosowania w systemie HACCP termometr może zostać
wyposażony w świadectwo wzorcowania przyrządu.
Termometr stosowany
w przemyśle spożywczym, instalatorskim i laboratoryjnym.
Służy również do
pomiaru temperatury gazów i cieczy.
Zakres pomiarowy:
-50...300°C
Dokładność: +/-1°C (w zakresie -20...80°C); +/-2,5°C w
pozostałym
Rozdzielczość: 0,1°C
Sonda: ze stali nierdzewnej
Wymiary
sondy ostrzowej: dł. 110 mm, średnica 3mm
Jednostka temperatury: °C,
°F
Funkcje
- pamięć ostatniego pomiaru
- autowyłączenie (po 15
minutach)
- wskaźnik wyczerpania baterii
- wskaźnik przekroczenia zakresu
lub błędu czujnika
Warunki pracy: -10...50°C
Zasilanie: 1 bateria
pastylkowa, litowa LR44 1,5V
Kolor obudowy: czarny
Certyfikaty: CE